Crane Concept gaat duurzaam ondernemen (CSR)

Crane Concept is momenteel actief in de verkoop en verhuur van mobiele kranen en rupsgraafmachines.
Deze machines worden wereldwijd gebruikt en worden verkocht met een zware dieselmotor. Daarnaast worden de kranen verzonden op schepen met vervuilende dieselmotoren, die veel CO2-gassen uitstoten. In onze huidige bedrijfsactiviteiten vliegen en rijden we veel om onze taken te voltooien. Hiermee kunnen we concluderen dat de huidige bedrijfsomgeving niet erg duurzaam is.
We kunnen de omstandigheden rond de dieselmotoren in de kranen niet veranderen. We kunnen echter de keuze van rederijen beïnvloeden bij het kiezen van hun schepen, en we kunnen onze reissituatie aanpassen.
Crane Concept heeft het volgende programma voor duurzaam ondernemerschap ontwikkeld:
  • Crane Concept zal de verkoop van kranen met motoren van Type 4 promoten.
  • Crane Concept koopt alleen kranen met een bodemvereiste van 3D-motoren, voor verhuurdoeleinden
  • Bij elke verkochte kraan, die een lager type motor heeft dan Type 4, wordt een boom geplant in Spijkenisse, Nederland.
  • Met elke 10.000 gereden en gevlogen kilometers, zal er het equivalent van 1 geplante boom zijn.
  • Rederijen zullen worden geselecteerd met duurzame eisen.
  • Binnen 5 jaar wil Crane Concept volledig zelfvoorzienend zijn met betrekking tot elektriciteit en regenwater zal opnieuw worden gebruikt.
  • Het totale aantal vluchten zal beperkt zijn en er zal geïnvesteerd worden in conference calls als een alternatieve oplossing.

Directie van Crane Concept kwam tot een overeenkomst met een boom-uitwisselingsprogramma. Dit zal voldoende reflecteren op de aanplant van ongeveer 50 bomen per jaar. Via deze methode is Crane Concept in staat om hulp te bieden bij het verminderen van milieuschade, iets terug te geven aan de samenleving en onze Corporate Social Responsibility (CSR) te verbeteren
Back to top