Service provider
voor de hijsindustrie

Circle Cranes

Crane Concept BV is hét groene kraanverhuurbedrijf van Nederland.


Alle onze kranen van onze verhuurvloot hebben minimaal Tier4 motoren en er is een JMG volledige elektrische kraan in bestelling en een Liebherr MK 88 elektrisch bediende mobiele torenkraan.  

 

In steeds meer landen wordt het moeilijker om kranen naar te exporteren door emissie eisen. Kranen zonder Tier4 motoren zijn daar niet toegestaan om te importeren. De verwachting is dat dit voor meerdere landen gaat gelden en het steeds moeilijker wordt om oudere kranen te exporteren. Als we gezamenlijk een bijdrage willen leveren aan CO2 vermindering moeten we ook over de grenzen kijken en niet toestaan dat in ontwikkelingslanden wel met deze kranen wordt gewerkt.

 

CraneCircle 

Crane Concept heeft het CraneCircle ©   programma  in ontwikkeling om gebruikte kranen met EUR 3 motor of lager een andere toepassing te geven dan het zijn van een hijskraan. Het staal van de kraan kan op diverse manieren worden hergebruikt in constructieve en civiele toepassingen. Denk hierbij aan staalconstructies in een gebouw of een ligger van een brug. Met de hefcilinder van de giek van de kraan kan er zelfs een hefbrug worden geconstrueerd. Meerdere toepassingen voor de onderwagen zijn mogelijk bijvoorbeeld voor het maken van SPMT’s (Self Propelled Modular Transporter).

 

Het meest futuristische voorbeeld is het toepassen van een mobiele windmolen. Met deze manier zou de bouwplaats met een 1 MW-windmolen zelfvoorzienend kunnen zijn. Met deze innovatie worden er direct stikstofreducties gerealiseerd en worden vergunningen sneller verleend. Ook krijgen op deze manier gebruikte windmolens die vervangen moeten worden door grotere windmolens een tweede leven een win-win situatie dus. 

 

Indien we op deze manier 20 kranen uit de markt kunnen halen levert dit jaarlijks een CO2 reductie op van 1850 ton !!!

 

Crane Concept kan deze ontwikkeling niet alleen realiseren en is daarom op zoek naar strategische partners die hierin willen participeren. Zowel op het gebied van kennis, machines en financiën. Ook zoeken we naar aannemers en opdrachtgevers (Rijk) om deze toepassingen te implementeren in hun stedelijke plannen. 

 

Uw interesse gewekt? 

Stuur een mail naar info@craneconcept.nl   en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op dan ziet wellicht de bouwplaats er in de toekomst zoals hieronder afgebeeld uit.

 

 

Back to top